Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 803g282kcal37.1g15.7g2.4g20.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1406g641kcal42.2g67.5g21.1g0g
Voi 40g291kcal0.5g0.2g32.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g138kcal4.1g28.1g0.5g1.4g
Kananmuna kuoreton 110g158kcal13.8g0.3g11.3g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 100g375kcal22.4g0g32.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3768kcal240.2g223.6g200.2g43g
Valittu annoskoko2500g1884kcal120.1g111.8g100.1g21.5g
Annoskoko puolitettuna1250g942kcal60.1g55.9g50.1g10.8g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632