Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali892g188kcal10.7g30.3g1.8g18.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g256g72kcal1.5g15.2g0.5g6.4g
Sipuli (käsittelemätön)256g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Vesi353g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g707g1201kcal141.3g0g70.7g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen35g141kcal2.5g0.7g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3344kcal318.6g117g175.2g59g
Valittu annoskoko2500g1672kcal159.3g58.5g87.6g29.5g
Annoskoko puolitettuna1250g836kcal79.7g29.3g43.8g14.8g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241