Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt594g273kcal19g28.5g8.9g0g
Hiiva, 50g59g36kcal7.8g0.7g0.2g0g
Sokeri 166g675kcal0g166.1g0g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g37kcal1.3g7.1g0.8g3.3g
Kananmuna 50g(kpl)59g75kcal6.5g0.2g5.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1306g4483kcal133.1g914.5g15.7g45.7g
Voi 178g1292kcal2.1g0.7g144.8g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g119g380kcal20.2g54.6g8.9g20.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14502kcal380g2344.8g369.2g139.6g
Valittu annoskoko2500g7251kcal190g1172.4g184.6g69.8g
Annoskoko puolitettuna1250g3626kcal95g586.2g92.3g34.9g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726