UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha667g1107kcal126.7g0g66.7g0g
Kesäkurpitsa zucchini 833g150kcal4.7g20.8g3.3g5.8g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g167g650kcal48.3g0g50g0g
Tomaatti 333g76kcal1.9g11.5g1g4.7g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g333g2667kcal9.3g13.3g60g0g
Sipuli 167g50kcal2.1g8g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9400kcal386g107.2g362.6g26.6g
Valittu annoskoko2500g4700kcal193g53.6g181.3g13.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2350kcal96.5g26.8g90.7g6.7g
Arvot/100g100g188kcal7.7g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225131