Mustikka-juustokakku

Murenna keksit.

Laita voi kasariin ja sulata miedolla lämmöllä.

Anna jäähtyä ja sekoita keksinmurujen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm) ja painele tasaisesti pohjalle.

Valmista ensimmäinen kerros (Philadelphia-juusto, munat, 125g sokeria, 2g vaniljasokeria).

Vatkaa kaikki keskenään kulhossa ja kaada täyte pohjan päällem tasoita.

Paista uuninpellillä 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ota uunista ja anna kiinteytyä 20 minuutta.

Valmista toinen kerros (smetana, ransakankerma, 30g sokeria, 8g vaniljasokeria).

Sekoita kulhossa ja kaada tasaisesti ensimmäisen kerroksen päälle.

Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Ota uunista ja anna jähtyä.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään 6 tunniksei, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute.

Laita kasariin hiukan vettä ja hyytelösokeri.

Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut ja liemi kirkastunut.

Lisää lämpöä, kaada marjat joukkoon, petiä kasari kannella ja keitä, kunnes marjat ovat pehmeitä.

Nosta kasari liedeltä, anna jäähtyä ja lisää halutessasi sokeria.

Irroita kakun reunat vuuaasta hyvissä ajoin ennen tarjoilua esim lastan avulla.

Ota kakku pois vuuasta ja lusikoi kuorrute sen päälle.

Laita kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Sepekoira
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi155g697kcal10.1g92.9g32.5g4.8g
Voi 77g562kcal0.9g0.3g62.9g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g619g1579kcal36.5g19.8g148g0g
Kananmuna 50g(kpl)155g195kcal17g0.5g13.9g0g
Sokeri 194g785kcal0g193.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.1g12kcal0g3.1g0g0g
Smetana464g1811kcal9.8g10.2g195g0g
Creme fraiche milbona Lidl232g704kcal5.8g5.6g69.7g0g
Sokeri 46g189kcal0g46.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g50kcal0g12.3g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker155g604kcal0g150.2g0g0g
Mustikka387g129kcal1.9g24.8g1.5g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14630kcal164g1118.8g1047g35.2g
Valittu annoskoko2500g7315kcal82g559.4g523.5g17.6g
Annoskoko puolitettuna1250g3658kcal41g279.7g261.8g8.8g
Arvot/100g100g293kcal3.3g22.4g20.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225663