Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)376g102kcal4.9g18g0.8g6.4g
Valkosipuli 188g204kcal14.8g30.6g1.1g3.9g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g51g449kcal0g0g50.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g258kcal7.7g52.6g0.9g2.6g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g188g526kcal35.7g0.1g41.4g0g
Timjami 5.6g16kcal0.5g1.5g0.4g2.1g
Persilja 113g31kcal1.6g1.2g0.2g9g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1504g1805kcal37.6g90.2g135.3g22.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6778kcal205.6g388.4g461.8g93.2g
Valittu annoskoko2500g3389kcal102.8g194.2g230.9g46.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1695kcal51.4g97.1g115.5g23.3g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122