Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 390g165kcal38.2g1.6g0.4g0g
Sokeri 649g2636kcal0g648.7g0g0g
Flora Vanilla 12%812g1542kcal36.5g129.9g97.4g0g
Puolukka 649g252kcal2.9g44.2g3.2g16.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9190kcal155.2g1648.8g202g33.8g
Valittu annoskoko2500g4595kcal77.6g824.4g101g16.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2298kcal38.8g412.2g50.5g8.5g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133