Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g1152g230kcal46.1g44.9g1.2g0g
Hirvenliha, 100g922g1032kcal194.5g0g27.6g0g
Sipuli (kuorittu)346g93kcal4.5g16.6g0.7g5.9g
Valkosipuli 46g50kcal3.6g7.5g0.3g1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g35g116kcal4.1g22.8g0.8g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3043kcal505.6g183.6g61.2g19.4g
Valittu annoskoko2500g1522kcal252.8g91.8g30.6g9.7g
Annoskoko puolitettuna1250g761kcal126.4g45.9g15.3g4.9g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500