Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 198g282kcal24.7g0.6g20.3g0g
Sokeri 360g1460kcal0g359.4g0g0g
Maito, Kevyt180g83kcal5.8g8.6g2.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl180g612kcal3.6g5.4g62.9g0g
Voi 60% rasvaa 171g931kcal1.5g0.9g104.2g0g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 468g1605kcal47.7g327.3g5.6g16.4g
Raparperi 540g182kcal3.7g29.7g0.5g7.6g
Voi 60% rasvaa 90g490kcal0.8g0.4g54.8g0g
Sokeri 180g730kcal0g179.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g401kcal11.9g81.8g1.4g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13613kcal201.2g2001.2g504.8g56.4g
Valittu annoskoko2500g6806kcal100.6g1000.6g252.4g28.2g
Annoskoko puolitettuna1250g3403kcal50.3g500.3g126.2g14.1g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273