Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt765g352kcal24.5g36.7g11.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g92g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 612g2100kcal62.4g428.4g7.3g21.4g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)918g3213kcal110.2g633.4g17.4g45.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g92g826kcal0g0g91.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13081kcal394.2g2221.4g256g134.6g
Valittu annoskoko2500g6541kcal197.1g1110.7g128g67.3g
Annoskoko puolitettuna1250g3270kcal98.6g555.4g64g33.7g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481