Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)228g151kcal34.2g0g1.6g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)317g326kcal53.8g5.4g8.9g0g
Seitiä kuutioina380g350kcal72.2g0g3.8g0g
Tilli tuore19g5kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton76g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)139g42kcal1.4g8.4g0.3g1.4g
Vesi1013g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)127g34kcal1.6g6.1g0.3g2.2g
Oliiviöljy (de cecco)4.1g34kcal0g0g3.7g0g
Purjosipuli177g34kcal3.2g4.3g0.4g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2021kcal337.6g57.4g38.6g16.4g
Valittu annoskoko2500g1011kcal168.8g28.7g19.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna1250g505kcal84.4g14.4g9.7g4.1g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=23770