Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)71g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 571g433kcal10.7g88.1g1.1g5.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g714g200kcal4.3g42.5g1.4g17.9g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g143g100kcal0g5.7g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)357g304kcal3.6g12.5g25g0g
Kasvisliemikuutio 31g96kcal3g4.2g7.4g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 571g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g20g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2523kcal52.6g356.6g70.8g53g
Valittu annoskoko2500g1261kcal26.3g178.3g35.4g26.5g
Annoskoko puolitettuna1250g631kcal13.2g89.2g17.7g13.3g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445