Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g1040g3381kcal249.7g509.7g10.4g124.8g
Sipuli (kuorittu)139g37kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Sipuli (kuorittu)139g37kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipuli 69g75kcal5.5g11.3g0.4g1.5g
Chili paprika punainen104g42kcal2.1g9.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g52g169kcal5.2g26g5.2g5.2g
Kardemumma, annos 2g6.9g22kcal0.8g4.7g0.5g1.9g
Neilikka, annos 4g14g51kcal0.5g11g0.5g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g52g314kcal3.5g30.3g18.2g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g121g90kcal5.5g15.7g0.2g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g69g594kcal0g0g69.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 694g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9623kcal552.8g1263g210.6g276.4g
Valittu annoskoko2500g4812kcal276.4g631.5g105.3g138.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2406kcal138.2g315.8g52.7g69.1g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830