Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g797g718kcal47.8g119.6g0.8g0g
Paprika vihreä 217g46kcal2g5.4g0.7g4.1g
Sipuli (kuorittu)255g69kcal3.3g12.2g0.5g4.3g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Chili paprika punainen64g26kcal1.3g5.7g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska797g239kcal11.2g51.8g4g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g19g41kcal2.6g4.1g1.6g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g319g1250kcal82.9g0.6g102g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4846kcal307.2g409.2g219.6g18.2g
Valittu annoskoko2500g2423kcal153.6g204.6g109.8g9.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1211kcal76.8g102.3g54.9g4.6g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908