Papoutsakia

2 munakoisoa
oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
3-4 kypsää punaista tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike:
vajaa 1 dl jauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
(suolaa), mustapippuria
1 muna
fetaa tai parmesaania

Leikkaa munakoisot pitkittäin puolikkaiksi.

Voitele leikattu pinta öljyllä ja pane uunivuokaan.

Lisää muutama lusikallinen suolalla maustettua vettä ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes munakoisot pehmenevät.

Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä.

Valmistele sillä aikaa täyte.

Kuullota sipulit, valkosipuli ja liha öljyssä.

Lisää tomaatti ja yrtit ja hauduta, kunnes seos sakenee.

Kaavi munakoison puolikkaista sisusta varovasti teelusikalla niin, että kuoriin jää noin ½ senttiä sisustaa.

Hienonna ja lisää täytteen joukkoon.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna jäähtyä.

Lisää muna.

Aseta munakoison kuoret oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja täytä lihaseoksella.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Kiehauta kastiketta varten voi ja jauhot kattilassa.

Lisää maito hyvin vatkaten ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.

Ota pois liedeltä ja lisää muna ja juusto.

Mausta muskottipähkinällä ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Jaa kastike munakoisoille niin, että se peittää lihatäytteen.

Paista uunissa, kunnes pienet kengät ovat kauniin ruskeita, noin 30-40 minuuttia.

Mukailtu HOK-Elanto -lehden ohjeesta

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 479 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 653g146kcal3.3g20.2g1.3g16.3g
Oliiviöljy 20g173kcal0g0g19.6g0g
Sipuli (kuorittu)157g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Valkosipuli 6.5g7.1kcal0.5g1.1g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha653g1084kcal124g0g65.3g0g
Tomaattimurska 157g46kcal0.9g8.3g0.3g3g
Kananmuna kuoreton 72g102kcal9g0.2g7.4g0g
Vehnäjauho, durum 65g232kcal8.5g41.1g1.6g8.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen653g215kcal21.5g32g0g0g
Margariini 60%, becel laktoositon 65g346kcal0g0g39.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4788kcal339.4g220.8g270g60.6g
Valittu annoskoko2500g2394kcal169.7g110.4g135g30.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1197kcal84.9g55.2g67.5g15.2g
Arvot/100g100g96kcal6.8g4.4g5.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242505