Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen164g42kcal1.5g7.6g0.7g3.3g
Sipuli 55g17kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Tomaatti 666g152kcal3.7g23g2g9.3g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha861g1033kcal137.7g0g32.3g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g29g17kcal0.7g2.4g3.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 689g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16.1g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2709kcal295.4g107.8g77.2g29.6g
Valittu annoskoko2500g1355kcal147.7g53.9g38.6g14.8g
Annoskoko puolitettuna1250g677kcal73.9g27g19.3g7.4g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=244821