Terveysleipä (ruisleipä)

1. päivä
2½ dl Taikinanjuurta
1½ litraa vettä (kylmää)
8 dl Ruisjauhoja
3 dl Pellavan siemeniä/rouhetta
3 dl Auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
2 rkl Suolaa
12½ dl Ruisjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja anna seoksen seistä pyyhkeen alla seur.

päivään, väh. 12h.
2.päivä
½ litraa Vettä (haaleaa)
16 dl Ruisjauhoja

Lisää vesi ja jauhot seokseen.

Ota talteen 2½ dl taikinaa juureksi seuraavaan taikinaan.

Juuri säilyy 2kk jääkaapissa, pakastimessa pitempäänkin.

Voitele ja ruisjauhota 3-4 isoa leipävuokaa ja painele taikina vuokiin.

Anna nousta 2-6h.

Paista 175 asteessa 1h45min.

Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjat ilman vuokaa 30min.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, kuori pehmenee hiukan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 4658 grammaa

Karvinen77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1074g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 709g2154kcal62g392.5g13.5g98.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 105g338kcal30.4g7.3g20.9g32g
Auringonkukansiemen 161g956kcal37g20.3g79.7g9.7g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai436g1526kcal52.3g309.6g9.2g13.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9950kcal363.4g1459.4g246.6g306.6g
Valittu annoskoko2500g4975kcal181.7g729.7g123.3g153.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2488kcal90.9g364.9g61.7g76.7g
Arvot/100g100g199kcal7.3g29.2g4.9g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247640