Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1289g600kcal6.4g108.2g2.6g24.5g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g52g176kcal5.7g37.4g0g0g
Valkoviini kuiva 129g88kcal0.4g0.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1031g3505kcal20.6g30.9g360.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8739kcal66.2g354.6g726.8g49g
Valittu annoskoko2500g4369kcal33.1g177.3g363.4g24.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2185kcal16.6g88.7g181.7g12.3g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038