Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g362g253kcal47g3.6g5.8g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g482g318kcal82g0g3.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 241g796kcal4.8g7.2g84.4g0g
Vesi844g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g97g30kcal1.2g7g0.2g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g169g47kcal1g10g0.3g4.2g
Kukkakaali 48g12kcal0.9g1.1g0.1g1.1g
Lanttu 72g21kcal0.7g3.3g0.2g1.3g
Voi, 1 tl, 5 g15g106kcal0.1g0.1g11.6g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g18g69kcal0.2g16.6g0.1g0g
Valkoviini kuiva 121g83kcal0.4g0.7g0g0g
Kalaliemikuutio 13g40kcal1.3g4.5g1.9g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka18g15kcal0.6g3.4g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3580kcal280.4g115g216.4g19.8g
Valittu annoskoko2500g1790kcal140.2g57.5g108.2g9.9g
Annoskoko puolitettuna1250g895kcal70.1g28.8g54.1g5g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609