Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 860g652kcal16.1g132.6g1.7g8.6g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 860g1188kcal161.3g0g60.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g151g31kcal0.9g5.7g0.5g2.1g
Sipuli (kuorittu)65g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g16g0.5kcal0g0.2g0.2g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)538g323kcal5.4g24.2g21.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4421kcal369g331.6g168.4g23.6g
Valittu annoskoko2500g2211kcal184.5g165.8g84.2g11.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1105kcal92.3g82.9g42.1g5.9g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258