Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g595g119kcal7.1g19g2.1g0g
Basilika, tuore 119g32kcal3.7g1.3g1g1.9g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl238g191kcal2.4g10.7g16.7g0g
Risottoriisi (Risella), 60g810g2833kcal64.8g607.1g13.8g24.3g
Valkoviini kuiva 476g326kcal1.5g2.9g0g0g
Voi 33g242kcal0.4g0.1g27.1g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g67g80kcal1.7g4g6g1g
Sipuli (kuorittu)143g39kcal1.9g6.9g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7763kcal170g1310.2g134.2g60g
Valittu annoskoko2500g3881kcal85g655.1g67.1g30g
Annoskoko puolitettuna1250g1941kcal42.5g327.6g33.6g15g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423