Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1582g381kcal28.6g34.8g4.7g36.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g343g96kcal2.1g20.4g0.7g8.6g
Valkosipuli 32g34kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Lihaliemikuutio Maggi16g44kcal1.4g1.1g3.6g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 264g336kcal56.9g0g11.9g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia264g396kcal44.8g0g23.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2574kcal272.6g123g89.6g91.4g
Valittu annoskoko2500g1287kcal136.3g61.5g44.8g45.7g
Annoskoko puolitettuna1250g643kcal68.2g30.8g22.4g22.9g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454