Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1226g735kcal18.4g159.3g1.2g11g
Voi 184g1334kcal2.2g0.7g149.4g0g
Sipuli (kuorittu)123g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen490g162kcal16.2g24g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 184g607kcal3.7g5.5g64.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 239g820kcal24.4g167.3g2.9g8.4g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 49g53kcal3.9g8g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7487kcal140.8g741.4g436.6g45g
Valittu annoskoko2500g3744kcal70.4g370.7g218.3g22.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1872kcal35.2g185.4g109.2g11.3g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258