Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 428g140kcal2.7g23.8g0.9g10.9g
Sipuli (kuorittu)132g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Chili paprika punainen30g12kcal0.6g2.7g0g0g
Oliiviöljy 36g314kcal0g0g35.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.6g21kcal0.7g3.9g0.5g1.8g
Chilikastike original, Felix40g35kcal0.7g5.9g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk526g141kcal3.2g27.9g1.1g7.4g
Linssi, punainen, Go Green263g855kcal63.1g128.9g2.6g31.6g
Vesi658g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 349g464kcal29.4g61.4g7g17.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4076kcal207.6g528.4g96g143.4g
Valittu annoskoko2500g2038kcal103.8g264.2g48g71.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1019kcal51.9g132.1g24g35.9g
Arvot/100g100g82kcal4.2g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254822