Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1157g1389kcal243.1g0g46.3g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g842g455kcal63.1g7.6g17.7g3.4g
Voi 53g382kcal0.6g0.2g42.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g181kcal5.4g36.8g0.6g1.8g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)263g224kcal2.6g9.2g18.4g0g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton16g3.3kcal0g0.3g0g0g
Tilli, tuore 105g32kcal3.9g0.9g0.8g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5396kcal637.4g126.8g253.2g14.8g
Valittu annoskoko2500g2698kcal318.7g63.4g126.6g7.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1349kcal159.4g31.7g63.3g3.7g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450