Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen516g3711kcal5.2g5.2g412.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai516g1804kcal61.9g366g10.8g15.5g
Luumu kivetön, kuivattu 516g1049kcal21.6g193.8g4.4g44.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g425g608kcal53.2g1.3g43.8g0g
Sokeri 516g2092kcal0g514.9g0g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g4.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g18575kcal285.2g2172.2g942.8g119.8g
Valittu annoskoko2500g9288kcal142.6g1086.1g471.4g59.9g
Annoskoko puolitettuna1250g4644kcal71.3g543.1g235.7g30g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278