Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g918g186kcal5.5g34.9g2.8g12.9g
Sipuli (kuorittu)276g74kcal3.6g13.2g0.6g4.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha735g1220kcal139.6g0g73.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g276g77kcal1.7g16.4g0.6g6.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)20g57kcal1.9g3.6g3.8g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk257g100kcal4.4g19.5g0.3g12.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3467kcal316.4g181.2g163.4g75.8g
Valittu annoskoko2500g1734kcal158.2g90.6g81.7g37.9g
Annoskoko puolitettuna1250g867kcal79.1g45.3g40.9g19g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421