Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 984g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g78kcal9.7g8.7g1.3g0g
Kaurahiutale 157g589kcal22.8g89.7g11.5g15.7g
Vehnäjauho puolikarkea 511g1755kcal52.1g358g6.1g17.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 649g1973kcal56.8g359.6g12.3g90.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl177g1593kcal0g0g177g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11976kcal282.8g1632g416.4g247.6g
Valittu annoskoko2500g5988kcal141.4g816g208.2g123.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2994kcal70.7g408g104.1g61.9g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417