Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 583g4228kcal6.9g2.3g473.8g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 54g218kcal1.6g52.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 453g568kcal49.8g1.2g40.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g614g3681kcal147.2g40.5g331.3g0g
Leivinjauhe 15g27kcal0.8g5.8g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 391g1291kcal7.8g11.7g136.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl69g442kcal9.7g2.3g43.5g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g322g503kcal1.3g122.4g1g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g21914kcal450.2g476.6g2054.6g5.4g
Valittu annoskoko2500g10957kcal225.1g238.3g1027.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna1250g5479kcal112.6g119.2g513.7g1.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223