Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl107g616kcal22.5g5.7g53.9g12.4g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g213g1280kcal44.8g14.1g115.2g0g
Hermesetas, annos 5g43g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g853g367kcal83.6g3.4g0.9g0g
Voi 640g4642kcal7.6g2.6g520.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 213g704kcal4.3g6.4g74.7g0g
Kahvi mustana 100ml427g14kcal1.3g1.3g0.4g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g4.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g15246kcal328.2g67g1530.8g24.8g
Valittu annoskoko2500g7623kcal164.1g33.5g765.4g12.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3812kcal82.1g16.8g382.7g6.2g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376