Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu14g127kcal0g0g14.1g0g
Sipuli (kuorittu)157g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g54g56kcal4.3g8.8g0.3g1.1g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g938g216kcal13.1g31.9g3.8g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g24g55kcal0.7g6.2g3.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl469g1595kcal9.4g14.1g164.2g0g
Katkarapu 844g578kcal121.9g0g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5336kcal302.8g137g390.2g7.6g
Valittu annoskoko2500g2668kcal151.4g68.5g195.1g3.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1334kcal75.7g34.3g97.6g1.9g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528