Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 595g280kcal10.8g42.6g5.5g7.5g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 24g72kcal0g17.6g0g0g
Vesi297g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g13g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 16g142kcal0g0g16.1g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g238g737kcal28.5g171.3g6.4g28.5g
Pellavansiemenet, Pellavainen119g547kcal23.5g1.2g49.8g36.4g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g357g1285kcal46.4g246.2g10.7g35.7g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g833g2914kcal112.4g546.1g24.1g45.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11952kcal443.2g2050g225.2g307.8g
Valittu annoskoko2500g5976kcal221.6g1025g112.6g153.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2988kcal110.8g512.5g56.3g77g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544