Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 574g1970kcal58.5g401.9g6.9g20.1g
Sokeri 300g1219kcal0g300.1g0g0g
Leivinjauhe 22g39kcal1.1g8.3g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki353g198kcal30g17.7g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 292g416kcal36.4g0.9g29.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g707g594kcal7.8g129.3g2.8g12.7g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 252g1785kcal1g0g201.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12441kcal269.6g1716.4g483.4g65.8g
Valittu annoskoko2500g6221kcal134.8g858.2g241.7g32.9g
Annoskoko puolitettuna1250g3110kcal67.4g429.1g120.9g16.5g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596