Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 400g1209kcal71.7g193.9g4g42.8g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Naudanliha keskiarvo 200g305kcal38.6g0g16.8g0g
Sianliha keskiarvo 200g437kcal36.5g0g32.6g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3953kcal296g397g107.2g88.8g
Valittu annoskoko2500g1977kcal148g198.5g53.6g44.4g
Annoskoko puolitettuna1250g988kcal74g99.3g26.8g22.2g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019