Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 922g702kcal17.3g142.9g1.8g9.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g127g34kcal1.6g6.1g0.3g2.2g
Porkkana 173g57kcal1.1g9.6g0.3g4.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 46g408kcal0g0g46.1g0g
Lenkki, kevyt sininen HK576g979kcal57.6g57.6g57.6g0.6g
Omena, ulkomainen, kuorittu 369g165kcal0.7g34.7g0.4g6.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g288g58kcal1.7g9.5g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4803kcal160g520.8g214.8g46g
Valittu annoskoko2500g2402kcal80g260.4g107.4g23g
Annoskoko puolitettuna1250g1201kcal40g130.2g53.7g11.5g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280