Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1716g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 286g865kcal51.3g138.7g2.9g30.6g
Sipuli (kuorittu)126g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g103g29kcal0.6g6.1g0.2g2.6g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g269g253kcal47.6g0.3g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2360kcal202.2g302.2g20.2g70.6g
Valittu annoskoko2500g1180kcal101.1g151.1g10.1g35.3g
Annoskoko puolitettuna1250g590kcal50.6g75.6g5.1g17.7g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373