Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 917g352kcal9.2g63.3g1.8g22.9g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g550g1816kcal88g341.2g11g33g
Kerma,kevyt 7%,flora459g367kcal4.6g20.6g32.1g0g
Aurajuusto156g530kcal31.2g0g45.2g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g183g28kcal1.8g3.7g0.4g2.6g
Sipuli (kuorittu)183g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g15kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g248kcal0g0g27.5g0g
Mustapippuri 3.7g10kcal0.4g1.4g0.1g1g
Suola, annos 3g5.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6830kcal277.6g882.8g237.2g125.8g
Valittu annoskoko2500g3415kcal138.8g441.4g118.6g62.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1708kcal69.4g220.7g59.3g31.5g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054