Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 272g388kcal34g0.8g27.9g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g124g483kcal0.2g120g0g0g
Maizena maissitärkkelys50g173kcal0.4g43.1g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 33g122kcal6.1g3.6g7.2g10g
Vehnäjauho puolikarkea 50g170kcal5g34.7g0.6g1.7g
Vadelma 495g203kcal5g20.3g4g18.3g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g446g557kcal22.7g74.9g18.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki619g347kcal52.6g30.9g1.2g0g
Vispikerma Flora 20%413g908kcal12.4g20.6g82.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6702kcal276.8g697.8g283.4g60g
Valittu annoskoko2500g3351kcal138.4g348.9g141.7g30g
Annoskoko puolitettuna1250g1675kcal69.2g174.5g70.9g15g
Arvot/100g100g134kcal5.5g14g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618