Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1012g334kcal33.4g49.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 185g265kcal23.2g0.6g19g0g
Sokeri 506g2053kcal0g505.2g0g0g
Suola, annos 3g5.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g34g105kcal3.7g20.2g2.4g9.4g
Hiiva 84g63kcal11.1g0.9g0.3g5.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 337g2395kcal2.5g1.3g269.7g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g337g597kcal0.7g33g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11621kcal149.2g1221.6g584.2g30.4g
Valittu annoskoko2500g5811kcal74.6g610.8g292.1g15.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2905kcal37.3g305.4g146.1g7.6g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854