Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 432g1307kcal77.5g209.7g4.3g46.3g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g259g817kcal31.1g2.6g77.8g0g
Vesi1729g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Sinappi 13g17kcal0.6g1.8g0.8g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi14g40kcal1.3g1g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4389kcal222.4g435.2g172.6g94.8g
Valittu annoskoko2500g2195kcal111.2g217.6g86.3g47.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1097kcal55.6g108.8g43.2g23.7g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576