Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)407g1547kcal2g26.5g162.9g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 448g1362kcal39.2g248.1g8.5g62.3g
Leivinjauhe 20g36kcal1.1g7.7g0g0.1g
Hunaja 326g1076kcal1.6g263.2g0g0g
Mustikka metsä- 1222g538kcal6.1g78.2g7.3g40.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 77g259kcal0g63.1g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9635kcal100g1373.6g357.4g207.6g
Valittu annoskoko2500g4818kcal50g686.8g178.7g103.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2409kcal25g343.4g89.4g51.9g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527