Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa521g89kcal2.1g13g3.1g3.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g372g74kcal2.2g12.3g1.1g0g
Purjosipuli 298g68kcal5.4g7.1g0.6g6.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g298g83kcal1.8g17.7g0.6g7.4g
Maa-artisokka 595g271kcal3g48.8g1.2g23.8g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)298g179kcal3g13.4g11.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa119g357kcal27.4g0g27.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2242kcal89.8g224.6g91.8g82g
Valittu annoskoko2500g1121kcal44.9g112.3g45.9g41g
Annoskoko puolitettuna1250g561kcal22.5g56.2g23g20.5g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090