Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 802g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Sipuli 251g76kcal3.1g12g0.5g4.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)40g57kcal1.6g3.5g4.1g0g
Tomaattimurska 802g236kcal4.5g42.5g1.6g15.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g133kcal0g0g15g0g
Linssi, vihreä, go green120g406kcal34.9g68.5g1.2g36.7g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g160g465kcal35.3g70.5g3.2g25.7g
Vesi, vesijohtovesi 160g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2811kcal163.6g403.8g51.6g165g
Valittu annoskoko2500g1406kcal81.8g201.9g25.8g82.5g
Annoskoko puolitettuna1250g703kcal40.9g101g12.9g41.3g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292740