Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 243g1765kcal2.9g1g197.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 237g814kcal24.2g166.1g2.8g8.3g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)85g273kcal12.8g40g6.5g15.3g
Sokeri 414g1679kcal0g413.2g0g0g
Leivinjauhe 24g43kcal1.3g9.2g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.3g23kcal0.8g4.4g0.5g2g
Kananmuna kuoreton 268g382kcal33.5g0.8g27.4g0g
Raparperi 1217g410kcal8.4g66.9g1.2g17g
Kaneli, jauhettu, annos 2g4.9g13kcal0.2g3.9g0.2g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10800kcal168.2g1411g472.8g90.8g
Valittu annoskoko2500g5400kcal84.1g705.5g236.4g45.4g
Annoskoko puolitettuna1250g2700kcal42.1g352.8g118.2g22.7g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595