Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 898g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 3g10kcal0.4g0.5g0.4g1.1g
Rypsiöljy 21g185kcal0g0g20.9g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)17g46kcal1.5g3g3.1g0.1g
Tumma makarooni (Torino)404g1414kcal64.6g258.5g10.5g24.2g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 374g386kcal12.9g67.3g4g10.8g
Ketsuppi 90g82kcal1.1g17.2g0.4g1.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha598g993kcal113.7g0g59.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6295kcal391g702.2g199g78.8g
Valittu annoskoko2500g3148kcal195.5g351.1g99.5g39.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1574kcal97.8g175.6g49.8g19.7g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296069