Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 585g1627kcal155.6g0.1g112.6g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g439g474kcal15.8g92.2g3.9g5.7g
Kananmuna 50g(kpl)219g277kcal24.1g0.7g19.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen731g241kcal24.1g35.8g0g0g
Sipuli 81g24kcal1g3.9g0.2g1.4g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.5g3.3kcal0.2g0.6g0g0g
Puolukka 293g114kcal1.3g19.9g1.5g7.6g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g146g571kcal0g143.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6661kcal444.2g593.2g275.8g29.4g
Valittu annoskoko2500g3330kcal222.1g296.6g137.9g14.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1665kcal111.1g148.3g69g7.4g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385