Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1093g3751kcal111.4g765.1g13.1g38.3g
Sokeri 477g1934kcal0g476g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 280g1961kcal1.8g0g220.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g42g131kcal4.6g25.2g2.9g11.8g
Sokeri 34g137kcal0g33.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g14g44kcal1.5g8.4g1g3.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen561g185kcal18.5g27.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16281kcal275.6g2671.6g475.8g108g
Valittu annoskoko2500g8141kcal137.8g1335.8g237.9g54g
Annoskoko puolitettuna1250g4070kcal68.9g667.9g119g27g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780