Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo453g3218kcal1.4g0.9g362.6g0g
Sokeri 308g1251kcal0g307.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g907g2765kcal87.9g555.7g18.1g131.4g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Mustikka metsä- 653g287kcal3.3g41.8g3.9g21.5g
Sokeri152g618kcal0g152.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g61kcal0g14.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16432kcal186.2g2153.2g769.2g306.4g
Valittu annoskoko2500g8216kcal93.1g1076.6g384.6g153.2g
Annoskoko puolitettuna1250g4108kcal46.6g538.3g192.3g76.6g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906