Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)466g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1242g311kcal12.4g68.3g0g17.4g
Vesi621g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Oliiviöljy 84g742kcal0g0g83.9g0g
Mustapippuri 3.1g8.7kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Basilika, kuivattu 6.2g16kcal0.9g1.3g0.2g2.5g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2506kcal46.8g201.6g170.8g59.2g
Valittu annoskoko2500g1253kcal23.4g100.8g85.4g29.6g
Annoskoko puolitettuna1250g627kcal11.7g50.4g42.7g14.8g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471