Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g202g121kcal3g26.2g0.2g1.8g
Oliiviöljy 40g357kcal0g0g40.3g0g
Tomaattimurska 1290g379kcal7.2g68.4g2.6g24.5g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)36g36kcal2.7g6.2g0.2g0.8g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 97g26kcal3g1g0.8g1.5g
Vesi806g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g1889kcal32.4g215.4g88.2g58g
Valittu annoskoko2500g945kcal16.2g107.7g44.1g29g
Annoskoko puolitettuna1250g472kcal8.1g53.9g22.1g14.5g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766